PagesSelamat Datang ke Sistem Alumni SK Durian Burong. Pengurusan SK Durian Burong mengalu-alukan semua bekas warga SK Durian Burong mendaftar butiran diri dalam
Sistem Alumni ini.

Pendaftaran | Lihat Rekod

Thursday, April 2, 2015

Perkhemahan Unit Beruniform 2015

Program Perkhemahan Unit Beruniform telah berlangsung dengan jayanya pada 2 hingga 4 April 2015 bertempat di SK Durian Burong. Terdapat 11 aktiviti yang dirancang pada hari tersebut. Majlis Penutup telah dilaksanakan dengan jayanya pada hari terakhir. Ucapan penutup dan Majlis Penyampaian Hadiah telah disempurnakan oleh YDP PIBG En. Razak bin Ali. Berikut adalah keputusan pertandingan :

Khemah Terbaik
Tempat Pertama : TKRS
Tempat Kedua    : Puteri Islam
Tempat Ketiga    : Tunas Puteri

Kawad Kaki
Tempat Pertama : TKRS
Tempat Kedua    : Pengakap
Tempat Ketiga    : Tunas Puteri

Masakan
Tempat Pertama : TKRS
Tempat Kedua    : Tunas Puteri
Tempat Ketiga    : Puteri Islam

Persembahan Kebudayaan
Tempat Pertama : TKRS
Tempat Kedua    : Tunas Puteri
Tempat Ketiga    : Pengakap

Tahniah diucapkan kepada pasukan TKRS yang memenangi semua acara yang dipertandingkan dan sekaligus menjuarai Piala Pusingan yang telah disumbangkan oleh En. Zainal bin Senin. Diikuti dengan Tunas Puteri di tempat kedua, Pengakap di tempat ketiga, PBSM di tempat keempat, manakala Puteri Islam di tempat kelima. Tahniah juga diucapkan kepada adik Muhammad Adam bin Shafiie dari Pasukan Pengakap kerana telah dinobatkan sebagai Peserta Lelaki Terbaik. Manakala adik Nur Sayeedatul Annesa bt. Masri dari Pasukan TKRS muncul sebagai Perserta Perempuan Terbaik. Majlis penutup diakhiri dengan penyampaian cenderahati kepada Tuan Guru Besar En. A. Razak bin Ahmad dan YDP PIBG, En. Razak bin Ali. Majlis bersurai pada jam 11.30 pagi. 

Akhir kata, setinggi penghargaan diucapkan kepada semua warga SKDB yang bertungkus lumus secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan program perkhemahan pada tahun ini. Jutaan terima kasih diucapkan.

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates